Iskola_header

Bal Iskola Iskola_fotógaléria Iskola_videógaléria Jobb Iskola_header
Iskola

Mindannyiunk életében vannak vagy voltak, de az biztos, hogy lesznek olyan események, melyekre szívesen emlékszünk vissza még évek, évtizedek múltán is.

Nehéz megmondani, hogy a fotók, a videók, a klipek igazából kinek készülnek.

Magunknak kattintgatjuk a gépet? Persze, hogy nem! Megosztani örömünket, fontos pillanatainkat barátainkkal, ismerőseinkkel. Ha belegondolunk ez a lényege, ez a közösségi oldalak (iwiw, facebook, myvip stb.) sikerének titka.

A lényeg itt is a részletekben bújik meg. Vannak, akik úgy látják, az ünnepnapokon elég, ha felöltjük szebbik ruhánkat, keep smiling, széles mosoly az arcomon, virág, ajándék stb. – és kész, letudtuk az egészet.

Mások heteken, hónapokon át készülnek arra a napra, mert ez fontos, róluk szól, ez az Ő napjuk, mit érdemes, sőt muszáj megosztani a barátokkal, az ismerősökkel. Mert Ők ezt már tudják.

A képeket, videókat az évek múltán az újabb, most még meg sem született nemzedékek, családi ereklyeként nagy becsben tartják. Ezek lesznek a hiteles dokumentumok, vagy ha jobban tetszik, a forrásként megtekinthető, kézben tartható fájlok a szülők életéből.

Továbbá, egyáltalán nem mellékes, hogy ezek kitűnő alapanyagként szolgálhatnak a webes alkalmazások számára is.

Szalagtűzők

A szalagtűző egy olyan különleges esemény, melyre hónapokon át készülünk és aztán egy hihetetlenül feszített tempójú délután alatt hirtelen vége. Közben fogadjuk a gratulációkat, megpróbáljuk épségben hazaküldeni a virágokat, aggódunk a tánc és a szalagtűzés miatt. A lányoknak már reggel a fodrásznál kezdődik a nap. Egyszóval aki benne van, a végén, pontosabban másnap fáradtan kérdezi – ugye jó volt?

Később megnézi a képeket és a videót, és rájön, tényleg nagyon jól néztünk ki abban a szokatlanul feszesre szabott ruhában.

Fotó

Azon a napon mindenki siet, rohan, izgatott – és még a szokásosnál is több sms-t kattintunk, alighogy lejöttünk a színpadról. Az izgalom a feszültség, a stressz oldására a Nagy Stúdió már az ünnepség előtt, a helyszínen összefogja az osztályt.

A kihelyezett műterem hangulatát idéző háttér előtt készülnek a beállított képek, a kisebb-nagyobb, szabadon választott csoportképek, az osztályképek.

Az meghívott vendégeink nem mindig találnak megfelelő “rálátást” biztosító ülőhelyet, sokan alig látnak valamit a szalagtűzésből. A Nagy Stúdió a legkedvezőbb nézőpontból készítheti a képeket, a kiváló beállítások tehát garantáltak.

A szalagtűző általában izzó hangulatú, látványos táncműsorai a legtöbb esetben közeli képeket is kívánnak, melyre számos alkalmazást mutathatunk.

Videó

Amit a fényképeken nem mindig tudunk megmutatni, az elsősorban a mozdulatok, az arcok, a mosolyok, a testbeszéd, röviden az osztályközösség hangulata, az a bizonyos közösségi érzés.

A Nagy Stúdió megoldást kínál!

Felvételeket készítünk az iskoláról, a tanórákról, az osztályteremről, mindenről, minden helyiségről, mely az együtt töltött évek alatt fontos volt a Közösség életében. Az osztályról, a fiatalokról, a kedvelt, vagy esetleg kevésbé népszerű tanárokról, melyben bemutatjuk a diákélet örömeit, a dolgozatírások megpróbáltatásait.

A végén a közösen kiválasztott zenére elkészített klip évek múltán is mosolyt csal majd az arcokra.

A táncpróbák eleinte bizonytalan lépéseit rögzítjük, később a szintén izgalmas főpróba a bevonulással, a tűzőpróbával, és a kosztümös táncpróbával együtt mind-mind remek hangulatú videókat ígér.

Az ünnepségen több kamerával dolgozzuk fel az eseményeket, így kizárt, hogy bármi fontos, vagy izgalmas részletről lemaradjunk. Az egyik kamera állandóan az osztályról készíti a képeket, így a személyes reakciókkal, mosolyokkal is találkozunk gondosan vágott felvételeken.

Az a nap mindenki számára másról lesz emlékezetes. A feszült pillanatok, a folyamatosan egymásba úszó programok feloldásaként, vagy azért, mert megérdemeljük: a bankett az kihagyhatatlan! Az est “jólfésült” részében felvételeket készítünk a buli publikus részéről – mert így kerek az élet, ezek is mi vagyunk!

Tabló

A tablóképek sikeressége elsősorban a kommunikáció apróságnak látszó, ám rutint és sok szakmai tapasztalatot kívánó részletein múlnak. Az egyes beállítások a Nagy Stúdió és a fiatalok együttes munkájával válnak olyanná, mely képeket látni, láttatni szeretnénk magunkról.

A fotóstúdió “kitelepülésének” legfőbb erénye, hogy teljesen hiányzik a nehezen feldolgozható műtermi emóció, a diszkomfort, a harmónia, a személyes jelenlét hiányának érzése. A Nagy Stúdió a képekhez többféle háttér megoldást kínál. Ott, egyből, még a helyszínen megmutatjuk az elkészült nyers, retusálatlan képeket, melyeken látható a képek stílusa, a beállítások dinamikája. Megvitatjuk az 5-6 féle beállítások előnyeit, hátrányait, közösen alkotjuk meg a maturandusokról készített képek egységes formanyelvét, hangulatát.

Nagytabló

Ez egy egészen különleges média, mely látszólag kötött formanyelvével, puritánnak látszik.

Valójában pedig a digitális technológia segítségével, lehetőséget ad a gyerekeknek az önkifejezés egyfajta megvalósításához. Hihetetlen szabadságával persze nem szokás visszaélni, ám az egyéni elképzelések, a jó ötletek, a Nagy Stúdió szakmai tapasztalatainak segítségével kiváló tablókat készíthetünk.

A minőség garanciája ebben az esetben is a tökéletes minőségű, precízen retusált fényképek, a gondos műhelymunka, a pixelmentes (zavarmentes) kivitelezés.